Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
4 derék szelet pulyka- v. csirkemell, 15 dkg füstölt tarja, 20 dkg tehéntúró, fél fej vöröshagyma, fél csomó friss kapor, 1 tojás, liszt, prézli, 1 evőkanál tej, só, bors, zsír |
A pulykamell-szeleteket 0,7 cm vékonyra kiverem és befűszerezem, félreteszem. A füstölt tarját igen apróra feldarabolom, a kaprot megmosom, szárát eltávolítom és felaprítom, a hagymát belereszelem, megsózom, megborsozom, és mire villával az egészet jól összekeverem, a túrót is áttörtem. Ezt a masszát rákenem a hússzeletek egyik felére, a másik felét ráhajtom, és mint a rántott húst, kipanírozom. Zsírban szépen kisütöm, és párolt rizzsel tálalom. Fejes salátát, zsenge káposztasalátát vagy uborkasalátát adok hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|